eniris.nl

Bereken het capaciteitstarief

Na verschillende openbare consultaties besliste de VREG in 2020 over de tariefmethodiek voor 2021-2024. Met het oog op de energietransitie worden netkosten en deels de transmissiekosten vanaf 2022 grotendeels bepaald op basis van het piekverbruik i.p.v. het aantal kWh er per jaar wordt afgenomen. Het piekverbruik wordt hierbij beschouwd als een maat voor de capaciteit. Vandaar dat men dit het capaciteitstarief noemt.  

Overige distributiekosten blijven aangerekend op het oude principe (aantal kWh er per jaar wordt afgenomen). Voor grote bedrijven zal de helft van de netkosten op basis van het aangesloten vermogen worden bepaald (kVA), de andere helft op basis van de piek (kW).


De netkosten voor een bedrijf anno 2020:
Een klein bedrijf betaalt 57% aan distributiekosten (waarvan 28% netkosten).
Een gemiddeld bedrijf dat aangesloten is op middenspanning betaalt 35% aan distributiekosten (waarvan 23% netkosten).
Een groot bedrijf zit al deels in het systeem van het capaciteitstarief.

Impact op uw bedrijf

Benieuwd naar uw piekverbruik en hoe u deze kunt reduceren? Neem dan vrijblijvend contact op met Eniris. We hebben de juiste meetapparatuur en meest actuele software in huis om uw piekverbruik in kaart te brengen.

Uw oplossing:

Plug-on energiemeter

 

De energiemeters van onze “plug-on” lijn zijn het ultieme accessoire voor uw distributiebord. 
Monitor het verbruik van al uw circuits, en kom in detail te weten waar al uw energie naartoe gaat en wat de kosten zijn m.b.t. het capaciteitstarief.

Ideaal om te retrofitten waar er plaatsgebrek is, dankzij zijn plaatsbesparend design dat op uw beveiligingsautomaten klikt.

Vergeleken met traditionele energiemeters is de installatietijd gereduceerd met een factor 10. Op minder dan drie minuten heeft u de meter geïnstalleerd en online.

De meters komen met directe toegang tot het cloudplatform Eniris Insights, zodat uw data meteen geïnterpreteerd en vertaald wordt naar betekenisvolle informatie.

 

Neem contact op

Contacteer ons